Klassisk gubbröra med kavring

Klassisk gubbröra med kavring
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Klassisk gubbröra med kavring

9 ingredienser

Gubbröra är klassisk husmanskost och en favorit på sillbordet till både påsk, midsommar och jul. Servera gärna på en bit kavring.

Ingredienser

portioner
  • 125 g ansjovis
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 3 potatisar, kokta
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 2 msk dill, finhackad
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • rödlök, finhackad (till servering)
  • kavring (till servering)

Gör så här

  1. Hacka äggen, ansjovisen och potatisen och blanda väl. Blanda med majonnäs, creme fraiche och kryddor. Smaka eventuellt av med lite ansjovisspad och salt.
  2. Garnera med finhackad rödlök och mer örter om så önskas. Servera med kavring.