Gubbröra

12 röster
4
Gubbröra
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk ansjovisfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 4 st potatis, kokta, kalla
  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 1 tsk ansjovisspad

Gör så här

  1. Låt ansjovisfiléerna rinna av men spara 1 tsk av spadet. Hacka dem fint. Skala och hacka löken fint. Klipp dillen fint och spar lite till dekoration. Skär gräslöken smått. Lägg allt i en bunke.
  2. Tärna potatisen och äggen. Vänd ner i blandningen i bunken. Krydda med peppar och ansjovisspad. Hit kan rätten förberedas. Förvara kallt till servering.
  3. Fördela gubbröran på fyra tallrikar och strö över den sparade dillen. Servera till knäckebröd eller rågbröd.
10 juli 2009

Fler goda recept