Gubbesallad med lagrad anjovis och brynt smör

0 röster
20 m
4

Enkel förrätt med ansjovis, kokt potatis, krämigt ägg och brynt smör. Lika god året runt.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 potatisar, kokta
  • 2 ägg, kokta krämiga
  • 2 msk kapris
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill eller gräslök
  • ca 30 filéer av ansjovis
  • 150 g smör

Gör så här

  1. Tärna potatisen, ca 5x5 mm. Tärna det krämiga ägget.
  2. Hacka lök och dill/gräslök.
  3. Bryn kaprisen i stekpanna i litet smör för att steka ur vinägern.
  4. Blanda ägg, potatis, lök, örter och kapris. Forma till en puck eller annan önskad form.
  5. Bryn smöret.
  6. Placera anjovisfiléerna över pucken. Servera med brynt smör.
15 november 2015

Fler goda recept