Gryta på lägg

0 röster
4
Gryta på lägg
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 kg lamm- el. grislägg, sågad i skivor
  • 1 tärning ljus nötbuljong
  • 8 st steklökar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 burk hela tomater
  • 2-3 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 st morötter, strimlade
  • 1 klyfta rotselleri, strimlad
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk basilika
  • persilja
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Krydda och bryn köttet. Bryn sen lökarna och lägg i.
  2. Pudra över mjölet, slå på vatten och tomater, tillsätt vitlök, buljong, lagerblad och örter. Koka sakta under lock ca 1 tim tills köttet är mört. Tillsätt rotfrukterna efter halva tiden. Strö på persilja, servera nudlar till.
17 mars 2009

Fler goda recept