Ibland är man sugen på en gryta men tiden räcker inte till långkok. Satsa på en köttbit med kort tillagningstid och koka en god sås att slå över. Voilá- gryta på nolltid! Kokt ris, pasta eller potatis smakar bra till.
Skala steklökarna och förväll dem i lättsaltat vatten. Putsa fläskfilén och skär den i jämna skivor. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn köttet i smör. Bryn även steklökarna. Lägg över kött och lök i en gryta.
Fräs curryn i smör i en kastrull. Låt vetemjölet fräsa med en stund, lyft av från värmen och rör ner buljongen, lite i taget. Sätt tillbaka på värmen, tillsätt grädden och låt såsen småputtra i 5 minuter. Hacka persiljan.
Slå såsen över köttet och lökarna i grytan. Koka upp och sjud på svag värme i ca 15 minuter. Servera överströdd med hackad persilja.