Grovt bröd med böckling, betor och picklad lök

6 mackor
6 mackor

Du behöver

  • 6 skivor grovt bröd
  • 3 böcklingar (el motsvarande kippers)
  • 2 färska små rödbetor
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 3-4 gulbetor
  • naturell olja
  • honung
  • citronsaft

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten

Färskost

  • 1 dl naturell färskost
  • 2 msk hackad kapris
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • salt och svartpeppar
  • citronjuice

Till garnering

  • kapris
  • finskuren gräslök

Gör så här

  1. Picklad rödlök
    Skiva rödlöken riktigt tunt, gärna med mandolin. Rör ihop ättika, socker och vatten till en lag och lägg ner löken. Låt ligga och dra i sig smak, gärna över natten.
  2. Rödbetor
    Tvätta och skiva två små rödbetor tunt. Blanda socker, salt och svartpeppar. Vänd runt rödbetsskivorna i kryddblandningen, låt ligga över natten eller en timme (ju längre de ligger desto mindre krispiga blir de).
  3. Gulbetor
    Koka gulbetorna ca 30 minuter tills de är mjuka. Skala och dela dem i bitar. Stek dem i stekpanna med naturell olja, honung och citronsaft så att de får lite färg.
  4. Färskost
    Blanda alla ingredienserna till färskosten och smaka av.
  5. Servering
    Skär 6 skivor bröd, gärna på längden för att passa böcklingens form. Ta loss sex fiskfiléer. Stryk ett lager färskost på brödskivorna. Lägg på fisk och ytterligare lite färskost. Lägg på röd- och gulbetor och den picklade löken. Toppa med kapris och finskuren gräslök. Ät med bestick om du inte vill bli kladdig..
Kommentera receptet

Fler goda recept