Grönsakswok med paprika, aubergine och cashewnötter

2 röster
30 m
4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 minimajs, delade
  • 100 g sockerärter, färska
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 grön paprika, skivad
  • 100 g aubergine, skivad
  • 50 g cashewnötter
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1 lime, saft
  • 20 g ingefära, finriven
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl ljus soja
  • sesamolja

Gör så här

  1. Sätt på woken på maxvärme och häll i ca 3 msk olja för wokning. När oljan börjar ryka så smått så lägger du i vitlök och ingefära och rör runt hela tiden med en träslev eller hålslev så det inte bränns.
  2. Tillsätt cashewnötter och sedan aubergine. Rör runt lite så allt får lite färg utan att brännas.
  3. Tillsätt sedan resten av grönsakerna utom salladslök och woka i ytterligare 1-2 minuter . Tillsätt sist sweet chilisås och soja.
  4. Låt det få ett uppkok och dra sedan från värmen. Pressa över färsk lime. Strö över salladslöken.
  5. Servera med ris eller nudlar.
6 juli 2018

Fler goda recept