Grönsakslasagne med salladsost

37 röster
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 morötter
  • 1 zucchini
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mini fraiche (5 %)
  • salt
  • peppar
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 kruka basilika
  • 150 g salladsost (10 %)
  • 250 g färska lasagneplattor
  • ca 70 g bladspenat
  • 1,5 dl riven ost (17 %)
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär morötter i halvmånar. Tärna zucchini och hacka chili. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja tillsammans med morötter. Tillsätt zucchini, chili, krossade tomater, vatten, fraiche, salt, peppar och socker. Låt puttra 10 minuter.
  3. Tillsätt basilika och smaka ev. av med mer chili, basilika, salt och peppar.
  4. Smula salladsost och lägg samman lasagnen. Börja med lite sås i botten på en ugnsform. Lägg på lasagneplattor och varva sedan spenat, salladsost, sås och lasagneplattor. Avsluta med sås överst och strö över riven ost.
  5. Ställ in i ugn ca 20 minuter. Servera med sallad.
Tips!
ViktVäktarna Pasta carbonara med kalkonbacon

Fler tips från WW ViktVäktarna

21 december 2016