Béchamelsås: Koka upp mjölken. Smält smöret, ta av det från värmen och blanda ner mjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget. Låt koka minst 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
Tomatsås: Skala och finhacka morot, selleri och lök, skiva vitlök och finhacka chili. Fräs hacket i olivolja, häll i tomaterna och låt såsen sjuda i 20 minuter. Krydda med salt, peppar, vinäger och socker och låt den koka ytterligare 10 minuter. Mixa såsen.
Sätt ugnen på 200°. Dela champinjonerna och fräs dem i smör. Skala moroten och strimla den och zucchini och paprika. Fräs det i olivolja. Lägg lasagneplattor i bottnen på en smord, ugnssäker form. Varva lasagneplattor, såser, keso, svamp och grönsaker, avsluta med ett lager lasagneplattor och en skopa béchamelsås. Strö över ost och grädda i ugn i 45 - 50 minuter.