Grönsakskebab med chilipicklad lök och vitlöksyoghurt

koket.se
Grönsakskebab med chilipicklad lök och vitlöksyoghurt
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Grönsakskebab med chilipicklad lök och vitlöksyoghurt

28 ingredienser

45 min

En veggie-rätt av rang! Friterade grönsaker vända i en hemmagjord kryddmix med vitlöksyoghurt och chilipicklad gul lök. En perfekt somrig rätt för hela familjen! 

Var försiktig när du friterar, ha gärna ett lock till hands att placera över kastrullen om det skulle börja brinna!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Frityrsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2,5 dl vatten, kallt
  • 1 tsk salt
  • ev mer vatten till att späda

Kebabkrydda

  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk malen koriander

Friterade grönsaker

  • 1 zucchini
  • 1 broccoli
  • 1 knippe salladslök
  • 2 röda paprikor
  • olja, till fritering
  • salt

Chilipicklad lök

  • 1,5 dl ättika
  • 3 dl strösocker
  • 4,5 dl vatten
  • 4 gula lökar, skalade
  • 4 röda chilifrukter

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Tillbehör

  • pitabröd

Garnering

  • isbergssallad
  • koriander

Gör så här

Frityrsmet

  1. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa försiktigt i vattnet. Späd om den blir för tjock med mer vatten.

Kebabkrydda

  1. Blanda ihop alla kryddor.

Friterade grönsaker

  1. Dela alla grönsaker i mindre bitar. Värm oljan till 180 grader.
  2. Doppa grönsakerna i frityrsmeten och fritera till gyllenbruna. Låt rinna av på papper och strö över salt och kryddblandningen, gör detta medan grönsakerna är varma!

Picklad lök

  1. Skiva lök och chili. Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Låt svalna.

Till servering

  1. Blanda ihop ingredienserna till yoghurten. Servera alltsammans med pitabröd, isbergssallad och toppa med koriander.