Grönkålssallad med citronett och prästost

11 röster
30 m + 1 h

Den nyttiga grönkålen når nya höjden med lagrad ost och citronett.

Salladen håller sig en dag i kylen.

Visa mer
30 m + 1 h

Du behöver

Citronett

  • 2 citroner
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 2 dl olivolja
  • 2 stånd grönkål
  • 0,5 dl riven prästost

Gör så här

  1. Riv skalet på citronerna och blanchera (koka ca 1 m i lättsaltat vatten) ett par gånger, strö över socker och salt och pressa citronsaften över. Låt helst stå över natten innan allt mixas samman med olivolja.
  2. Repa grönkålen och skölj och slunga eller pressa torr i handduk. Massera in citronetten i grönkålen (det blir nog lite citronett över) Massera in prästost och lägg upp.
  3. Salladen blir bäst efter en timme när det har stått till sig.
18 december 2015

Fler goda recept