I samarbete med Hellmann's

Grönkålspaj med getost och krispigt majonnästäcke

3 röster
60 m
4-6
Grönkålspaj med getost och krispigt majonnästäcke
Foto: Köket
60 m
4-6

Du behöver

Pajdeg

  • 3 dl mjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 1 purjolök, det vita
  • smör, till stekning
  • Ca 150 g grönkål
  • 200 g getost
  • 2 ägg
  • 0,5 dl mjölk
  • salt och peppar

Majonnästäcke

  • 1,5 dl Hellmann's majonnäs
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl ströbröd

Servering

  • sallad
  • rostade pumpakärnor

Gör så här

  1. Pajdeg
    Sätt ugnen på 175 grader. Dela ner smöret i kuber och nyp ihop tillsammans med mjölet för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 5 minuter.
  2. Fyllning
    Skiva purjolöken och fräs försiktigt i lite smör. Skölj grönkålen och riv av bladen, lägg i stekpannan tillsammans med purjolöken och fräs tills bladen sjunkit ihop. Lägg ner grönkålsblandningen i pajskelen. Smula över getosten, men spara lite till topping.
  3. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen.
  4. Blanda majonnäs med crème fraiche och bred ut som ett täcke över pajen. Strö över ströbröd och smula över den sista getosten.
  5. Grädda i ugnen i 30-40 minuter beroende på ugn och form. Kolla när äggstanning satt sig och pajen fått en fin färg.
  6. Toppa med sallad och rostade pumpakärnor.
12 april 2018

Fler goda recept