Grön sparris med tomatsallad

Grön sparris med tomatsallad
Foto: TV4

Grönsaker och "rödsaker" smakar bra som tillbehör.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 kg färsk grön sparris
  • vatten
  • 1 tsk salt per liter vatten
  • 1 hårdkokt ägg
  • 4 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 msk hackad persilja
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk vinäger
  • 6 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala sparrisen någon centimeter längst ner vid stjälken. Skölj den i kallt vatten. Bunta ihop den med knopparna åt samma håll och bind om med bomullssnöre. Koka i saltat vatten i ca 10 minuter. Ta upp sparrisen.
  2. Skiva tomaterna och lägg på ett fat. Finhacka den gula löken och strö över. Krydda med salt och peppar. Droppa över vinäger och olja. Hacka persiljan och strö över.
  3. Lägg upp sparrisen. Hacka ägget och strö över.
Kommentera receptet

Fler goda recept