Grön spagetti med belugalinser

Grön spagetti med belugalinser
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Grön spagetti med belugalinser

11 ingredienser

20 m

Avokado är verkligen en magisk grönsak, lika god på mackan som i en sås eller dessert. Krämig och ljuvlig blir den här spagettin och jag lovar att du kommer tycka om belugalinser om du inte testat det förut. Supergott! /Jessica

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 3 avokado (mogna)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl belugalinser
  • 1 dl kokvatten, från pastan
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl parmesanost, nyriven
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt på en stor kastrull med vatten. När det kokat upp salta ordentligt och tillsätt linserna.
  2. När linserna kokat 10 minuter tillsätt spaghettin och koka tills den är al dente, det tar ca 5-10 minuter beroende på sort, kolla på förpackningen.
  3. Ta 1 dl pasta/linsvattnet och mixa med avokado, vitlök och basilika. Smaka av med citron. Mixa tills det är en slät grön sås.
  4. När pastan är klar, häll av vattnet och blanda spaghettin och linserna med såsen.
  5. Servera med nymald svartpeppar och parmesan.