Grön pastasallad med grillad zucchini och örtpesto

Grön pastasallad med grillad zucchini och örtpesto

7 ingredienser

30 min

En riktigt god pastasallad är ett måste i sommarens receptrepertoar. Den här blir lite extra lyxig med grillad zucchini, smakrik pesto och fetaost.

Svegro Örtpesto Basilika

Örtpesto Basilika

I det här receptet använder vi Örtpesto Basilika. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 300 g pasta (t. ex skruvar)
  • 1 burk Svegro Örtpesto Basilika
  • 1 zucchini (stor)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 1 rödlök (liten)
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och blanda med peston.
  2. Skiva zucchinin på 0,5 cm tjocka skivor. Lägg dem i en skål och ringla över oljan. Blanda väl. Grilla skivorna i någon minut på varje sida tills de fått fin färg, salta och peppra under tiden.
  3. Rosta solrosfrön i en torr panna tills de får lite färg och börjar dofta gott. Skala och finhacka löken. Blanda allt med pastan, lägg upp på ett fint fat och smula över fetaosten.