Grön currypasta - se & gör

koket.se
Grön currypasta - se & gör
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grön currypasta - se & gör

11 ingredienser

15 m

Jennie Walldén visar dig hur du gör egen grön currypasta helt från grunden. Underbart god i asiatiska grytor! 

Tips! Det blir en ganska stor sats, men currypastan går bra att frysa in! Håller 5 dagar i kylskåp.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

  • 2 citrongräs
  • 6 gröna chilifrukter, urkärnade
  • 5 cm ingefära
  • 4 schalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 krukor koriander, bladen
  • 1 limefrukt, zest och juice
  • 2 tsk korianderfrö
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 msk fisksås (eller räkpasta)
  • 2 msk matolja

Gör så här

  1. Ta bort yttersta lagret på citrongräset, banka med knivryggen så släpper det mer smaker. Hacka citrongräset och tillsätt till valfri mixer.
  2. Grovhacka chili, skiva ingefära, dela ner schalottenlök och vitlök och tillsätt till mixern.
  3. Grovhacka koriandern. Riv skalet från limen, endast det gröna. Pressa ner saften från hela limen till mixern.
  4. Blanda i hela kryddor, både korianderfrön och svartpeppar.
  5. Slå på fisksås och några matskedar neutral matolja.
  6. Mixa sedan allt tills pastan är slät.
  7. Häll upp i tättslutande burk och förvara i kylen upp till 5 dagar! Det går även bra att frysa in pastan.