Grön currygryta med lax, räkor och het aioli

Tabasco Grön currygryta med lax, räkor och het aioli
Foto: Eva Hildén

Grön currygryta med lax, räkor och het aioli

15 ingredienser

30 min

Mild och krämig grön laxcurry med en het aioli och räkor - en riktigt snabblagad vardagsfavorit!

TABASCO® Habanero pepparsås
Tabasco habanero produkt 2021

TABASCO® Habanero pepparsås

TABASCO® Habanero är den absolut hetaste i sortimentet. Pepprig, fruktig och rund doft.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 salladslökar
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • 800 g kokosgrädde
  • 2 msk fisksås
  • 2,5 msk grön currypasta
  • 0,75 msk färsk ingefära, riven
  • 400 g lax, tärnad
  • 150 g skalade räkor
  • 1 limefrukt, finrivet skal
  • neutral olja, till stekning
  • salt

Het aioli

  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5-1 tsk TABASCO® Habanero pepparsås

Gör så här

  1. Ansa och skiva salladslöken. Skala och tärna morötterna. Dela broccolin i mindre buketter.
  2. Fräs salladslök, morot och broccoli i olja i en stor kastrull eller gryta ett par minuter. Tillsätt kokosgrädde, fisksås, grön curry och ingefära. Koka upp och sjud under lock 5–8 minuter. Lägg ner laxen och sjud ytterligare någon minut. Tillsätt räkor och limeskal.

Het aioli

  1. Skala och finriv vitlöken i en skål. Blanda med majonnäsen. Smaka av med TABASCO® Habanero pepparsås och salt.
  2. Servera grytan med den heta aiolin och gärna basmati- eller jasminris.
TIPS!
Fler tips!
Grillspett med raw slaw och jordnötssås

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco!

Läs mer