Grön avokadomacka med pesto och grönkål

Grön avokadomacka med pesto och grönkål
Foto: Zeta

Grön avokadomacka med pesto och grönkål

9 ingredienser

10 min

Vegetarisk macka på surdegsbröd med BreOliv, avokado, pesto och grönkål. Lättlagat och riktigt gott till lättare lunch eller lyxig brunch!

Zeta BreOliv
Zeta breoliv

Zeta BreOliv

BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

Läs mer

Ingredienser

portioner macka
  • 4-5 blad grönkål
  • 1 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 1 krm flingsalt
  • Zeta BreOliv
  • 1 skiva vitt surdegsbröd
  • 0,5 avokado, i klyftor
  • 1-2 msk Zeta Pesto alla Genovese (ekologisk)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Skär bort mittsträngen från grönkålsbladen, strimla fint och lägg i en skål.
  2. Häll i olja och salt och krama kålen mjuk.
  3. Bre BreOliv på brödet. Lägg på avokadoklyftorna.
  4. Skeda över peston och toppa med finstrimlad grönkål.
  5. Salta och peppra.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer