I samarbete med WW ViktVäktarna

Grön ärtsoppa med pocherat ägg

0 röster
25 m
4
Viktväktarna Grön ärtsoppa med pocherat ägg
Foto: WW ViktVäktarna

En fräsch och enkel vardagssoppa gjord på gröna ärter med smak av citron och basilika. Passar lika bra året om.

SmartPoints/port: 2

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1-2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 0,5 kruka basilika
  • 0,5 citron
  • salt

Pocherade ägg

  • 1,5 l vatten
  • 1 msk ättika
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka lök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs lök. Pressa ner vitlök och tillsätt ärter, sambal, buljongtärning, vatten och matlagningsgrädde. Låt puttra ca 10 minuter.
  3. Tillsätt basilika och mixa slät. Spä med mer vatten om den är för tjock. Smaka av med pressad citron, salt och ev. mer sambal.
  4. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  5. Servera soppan med de pocherade äggen.
  6. Tips!
    Många tycker att det känns krångligt att pochera ägg, men testa dessa genvägar och få lika bra resultat. Häll upp ca 1 dl vatten i ett glas eller skål och knäck i ett ägg, kör sedan i mikron på högsta effekt ca 1 minut. Eller testa att knäcka ett ägg i en finmaskig sil och föra ner det i sjudande vatten ca 3 minuter. Och glöm inte en skvätt ättika som hjälper äggvitan att koagulera och innesluter äggulan, knappt ½ tsk per dl vatten. Och lite salt, för smakens skull.
Tips!
ViktVäktarna Bibimbap med sparris, svartkål och svamp

Fler tips från WW WiktVäktarna!

23 maj 2019

Laddar fler recept...