I samarbete med Old El Paso

Grillspett med sötsur salsa

Grillspett med sötsur salsa
Foto: Old El Paso

Grillspett är ett säkert kort. Duka upp en buffé med godsaker och låt dina gäster sätta ihop sina egna spett. Kul och enkelt! Entrecôte eller ryggbiff som kryddas och grillas på spett är gott att äta i tortillabröd med tillbehör som lime, guacamole och sallad. Missa inte heller den fantastiska salsan gjord på ananas och jalapeños!

28 augusti 2017
60
4

Du behöver

  • 600 g entrecôte eller biff, i tärningar
  • 1 paprika, i bitar
  • 1 påse Old El Paso Burrito Kryddmix
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk matolja
  • 1 apelsin, saften

Ananassalsa

  • 4 dl ananas, tärnad
  • 1 lime, fint rivet skal och juice
  • 2 msk hackad mynta
  • 1-2 msk Old El Paso Jalapeños, hackade
  • 1 nypa salt

Tillbehör

  • 4 Old El Paso Fullkornstortillas
  • 1 burk Old El Paso Taco Salsa
  • sallad med rädisa, ärtskott, squash och koriander
  • guacamole

Gör så här

  1. Trä kött och paprika på grillspett. Blanda kryddmix, soja, olja och apelsinjuice i en form och vänd spetten i marinaden. De blir godast om du låter dem marinera i 20 minuter och då hinner även köttet bli rumstempererat och lättare att grilla.
  2. Blanda under tiden ihop ingredienserna till ananassalsan.
  3. Grilla spetten ett par minuter på varje sida och servera i varma tortillabröd med sallad, salsa och guacamole.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Old El Paso

Visa alla recept från Old El Paso