I samarbete med Tabasco

Grillspett med raw slaw och jordnötssås

0 röster
1 h 15 m
4
Grillspett med raw slaw och jordnötssås
Foto: Eva Hildén
Sponsrat innehåll:

Ta fram det bästa och lyft smaken med TABASCO® Sriracha pepparsås.

Tabasco_produktbild_04

De här grillspetten kallas ”Yakiton” och är japanska grillspett med fläskkött. De gör sig ritkigt bra på grillen men du kan lika gärna tillaga spetten i ugnen för en snabb vardagsrätt.

Visa mer
1 h 15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré (eller fläskfilé)
  • 0,5 dl Kikkoman Ponzu Lemon
  • 0,5 dl TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 msk sesamfrön

Raw slaw

  • 200 g vitkål
  • 100 g morot
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 0,5 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander

Jordnötssås

  • 1 dl jordnötssmör, slät
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 msk honung
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär i jämnstora, mindre bitar.
  2. Rör ihop ponzusås, TABASCO® Sriracha pepparsås och sirap. Häll i dubbla plastpåsar. Lägg i köttet och förslut påsarna ordentligt. Massera in marinaden i köttet. Låt marinera minst 1 timme. Gör resten under tiden.
  3. Raw slaw
    Strimla kålen fint, gärna med hjälp av en mandolin. Skala och riv eller strimla moroten. Blanda kål, morot, sushi-risvinäger, sesamolja, ponzusås och jordnötter i en skål. Plocka bladen på koriandern och rör ner.
  4. Jordnötssås
    Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Rör ner TABASCO® Sriracha pepparsås, börja med en mindre mängd och dosera till den hetta du föredrar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader (eller tänd grillen i god tid).
  6. Trä upp köttet på spett och lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över sesamfrön. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills spetten är klara (eller grilla dem runt om).
  7. Lägg upp spetten på ett fat. Servera med raw slaw och jordnötssås.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...