Grillspett med raw slaw och jordnötssås

3 röster
1 h 15 m
4
Grillspett med raw slaw och jordnötssås
Foto: Eva Hildén
Sponsrat innehåll:

Ta fram det bästa och lyft smaken med TABASCO® Sriracha pepparsås.

Tabasco_produktbild_04

De här grillspetten kallas ”Yakiton” och är japanska grillspett med fläskkött. De gör sig ritkigt bra på grillen men du kan lika gärna tillaga spetten i ugnen för en snabb vardagsrätt.

1 h 15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkarré (eller fläskfilé)
  • 0,5 dl Kikkoman Ponzu Lemon
  • 0,5 dl TABASCO® Sriracha pepparsås
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 msk sesamfrön

Raw slaw

  • 200 g vitkål
  • 100 g morot
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 0,5 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka färsk koriander

Jordnötssås

  • 1 dl jordnötssmör, slät
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger
  • 1 msk honung
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär i jämnstora, mindre bitar.
  2. Rör ihop ponzusås, TABASCO® Sriracha pepparsås och sirap. Häll i dubbla plastpåsar. Lägg i köttet och förslut påsarna ordentligt. Massera in marinaden i köttet. Låt marinera minst 1 timme. Gör resten under tiden.
  3. Raw slaw
    Strimla kålen fint, gärna med hjälp av en mandolin. Skala och riv eller strimla moroten. Blanda kål, morot, sushi-risvinäger, sesamolja, ponzusås och jordnötter i en skål. Plocka bladen på koriandern och rör ner.
  4. Jordnötssås
    Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Rör ner TABASCO® Sriracha pepparsås, börja med en mindre mängd och dosera till den hetta du föredrar.
  5. Sätt ugnen på 200 grader (eller tänd grillen i god tid).
  6. Trä upp köttet på spett och lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över sesamfrön. Sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills spetten är klara (eller grilla dem runt om).
  7. Lägg upp spetten på ett fat. Servera med raw slaw och jordnötssås.
3 mars 2020