Grillspett av tartariska bullar med grillade grönsaker

Grillspett av tartariska bullar med grillade grönsaker

9 ingredienser

40 m

Smakrika och vansinnigt goda tartariska köttbullar med smak av Vegeta och stark ajvar av märket Podravka.

Ingredienser

portioner
  • 500 g malet kött, för tartariska biffar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk Podravkas starka Ajvar
  • 2 msk Vegeta
  • peppar, färskmalen
  • 2 zucchini
  • 16 körsbärstomater
  • 2 små paprikor

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken. Lägg köttet i en bunke, lägg till ajvar, Vegeta, peppar och den hackade löken och vitlöken. Blanda allting väl.
  2. Forma små bullar av denna massa. Skär zucchinierna i något tjockare skivor och paprikorna i kvart som sedan ska halveras.
  3. Spetsa köttbullar, grönsaksbitar och körsbärstomater alternerande på träspetten. Grilla spetten på grillen över medelvärme och vänd om några gånger.
  4. TIPS! Servera med franskbröd eller potatisar bakade i ugnen med en sås av ajvar och fårost.