Tänd grillen, använd gärna ett tändrör istället för att använda tändvätska.
Lägg smöret i en bunke och blanda i finhackad färsk koriander, en pressad vitlöksklyfta samt hackad röd chili. Rör runt och smaka av så att inget tar överhanden.
Gör lagen till rödlöken genom att blanda ättika, rödvinsvinäger, socker och vatten. Skär sedan rödlöken i ringar och lägg den i lagen. Ställ den inlagda rödlöken åt sidan under tiden som du gör iordning resten.
Lägg ihop strömming mot strömming med skinnsidan utåt och bred på koriandersmör emellan. Spara lite smör till brödet och glöm inte att salta.
Rör ihop creme fraiche, philadelfiaost och dijonsenap och smaka av med salt och vitpeppar.
Bred på lite smör på brödet och grilla det så att det får snygga grillränder.
Grilla strömmingsfiléerna på hög värme tills de blir krispiga och får snygg grillfärg.
Bygg burgaren med bröd, dressing, strömmingsfiléer och toppa med den inlagda rödlöken. Servera med valfria tillbehör.