Grillade ostron och rökt abborrtoast med stekta kantareller

Grillade ostron och rökt abborrtoast med stekta kantareller
Foto: TV4

Grillade ostron och rökt abborrtoast med stekta kantareller

Av: Carola - Skellefteå

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

30 min

Grillade ostron och en toast med krämig röra på rökt abborre blir en härligt start på middagsbjudningen. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ostron

  • 4 ostron
  • 8 droppar grön tabasco
  • 1 citron

Abborrtoast

  • 4 toastskivor
  • 2 rökta abborrfiléer [500 g]
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk purjolök, finhackad
  • 0,5 dl citronmajonnäs
  • salt
  • peppar
  • 2 dl gula kantareller, förvällda
  • persilja

Gör så här

Ostron

  1. Ostronen läggs på grillen och avlägsnas från grillen då första bubblan kommer i ostronet, efter ca 4-5 minuter. Droppa i två droppar grön tabasco. Serveras med en citronklyfta.

Abborrtoast

  1. Blanda ihop crème fraiche, purjolök och majonnäs. Salta och peppra.
  2. Skär abborrfiléerna i små bitar och blanda ihop med crème fraiche-röran men lämna kvar en halv abborrfilé för garnering.
  3. Rosta 4 stycken toastbröd i brödrost.
  4. Stek kantarellerna hårt, ca 8-10 minuter, samt salta och peppra. Lägg upp röran på toasten, garnera med en del av abborrfilén och strö över de hårt stekta kantarellerna. Klipp över lite persilja. Servera.