Grillade kycklingben med somrig spenatsallad

Grillade kycklingben med somrig spenatsallad
Foto: Kronfågel

Grillade kycklingben med somrig spenatsallad

16 ingredienser

60 m

Kycklingben hör sommaren till. Här tillsammans med en spännande sommarsallad med afrikanska influenser.  Här hittar du recept på paprikaröra >>

Tips! Använd termometer för att få kycklingbenen så där härligt saftiga och goda som de ska var.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kronfågel bbq Kycklingben Paprika & Vitlök

Somrig spenatsallad

  • 2 nektariner
  • 1 silverlök
  • 200 g rädisa
  • 0,5 gurka
  • 2 dl valnötter
  • 150 g labneh (nordafrikansk yoghurtost)
  • 100 g bladspenat eller babyspenat
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk harissa (nordafrikansk stark röd sås)
  • 1 kruka dill
  • salt
  • peppar

Till servering

  • dill
  • paprikaröra

Gör så här

  1. Skär nektarinerna i klyftor. Skala löken. Ta bort blast och ansa rädisorna. Skiva lök, rädisor och gurka tunt. Hacka valnötterna grovt. Rosta i torr stekpanna. Lägg spenaten på ett fat.
  2. Fördela lök, rädisor och gurka ovanpå. Blanda olivolja, citronjuice, harissa, salt och peppar.
  3. Ringla sedan dressingen över grönsakerna. Lägg på nektariner och labnehost. Strö sedan över nötter och toppa med grovt, hackad dill.
  4. Grilla kycklingbenen på indirekt värme tills innertemperaturen är 82 grader, 35-40 minuter. Vänd dem då och då.