Grillade kycklingben med bakad sötpotatis och krämig chimichurri

Grillade kycklingben med bakad sötpotatis och krämig chimichurri
Foto: Kronfågel

Grillade kycklingben med bakad sötpotatis och krämig chimichurri

16 ingredienser

60 m

Vitlöksdoftande kycklingben på grillen väcker både smaklökar och aptit. Ihop med sötpotatis som bakats i ugnen och en variant av den argentinska klassikern chimichurri, behöver du inte säga ”varsågoda” två gånger.

Kronfågel stinas kycklingben majsgrits vitlök produkt ny

Stinas krispiga kycklingben majsgrits & vitlök från Kronfågel

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Stinas Kycklingben Majsgrits & Vitlök
  • 4 sötpotatisar (små)
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Chimichurri

  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl färsk mynta
  • 0,5 röd chilifrukt (eller 1 tsk harissa)
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk limefrukt, juice
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 röd paprika
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • salt
  • peppar
  • rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid potatisen med olivolja. Salta och peppra. Baka potatisen i ugnen tills den är mjuk rakt igenom, ca 30 minuter till 1,5 timme, beroende på potatisens storlek.
  2. Hacka vitlök och mynta fint. Kärna ur chilin och finhacka. Blanda allt i en skål. Tillsätt olja, limejuice och socker. Hacka paprika och vänd ner. Blanda i yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera som en öppnad bakad potatis. Toppa med chimichurri och rostad lök. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla kycklingbenen på indirekt värme tills innertemperaturen är 82 grader, 35–40 minuter. Vänd dem då och då.