Grillade grönsaksspett med brynt srirachasmör

Grillade grönsaksspett med brynt srirachasmör
Foto: Eva Hildén

Grillade grönsaksspett med brynt srirachasmör

11 ingredienser

40 min

Gör magiskt goda grönsaksspett till grillkvällen! Pensla grönsakerna med brynt smör smaksatt med sriracha och servera med ponzuhummus, en riktig fullträff!

Ta fram det bästa med Kikkoman
kikkoman_produktbild_05

Ta fram det bästa med Kikkoman

Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 6 potatisar, kokta
  • 1 gurka (liten)
  • 2 rödlökar
  • 1 fänkål
  • 1 förp hummus (à 275 g)
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • olivolja
  • Maldon havssalt

Brynt srirachasmör

  • 50 g smör
  • 1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Gör så här

  1. Dela potatisen.
  2. Skär gurkan i ca 2 cm tjocka skivor och sedan i halvmånar.
  3. Skala, dela och klyfta rödlöken i klyftor, behåll rotfästet så att de håller ihop.
  4. Ansa och klyfta fänkålen.
  5. Trä upp alla grönsaker på spett. Pensla med olivolja och salta runt om.
  6. Grilla grönsaksspetten över direkt glöd tills de är mjuka och har fått fin färg.
  7. Smaksätt hummusen med ponzusåsen.
  8. Lägg upp ponzuhummusen på ett fat. Ringla över lite olivolja. Toppa med de grillade grönsakerna. Pensla på det brynta srirachasmöret, se recept nedan. Garnera med gräslök. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

Brynt srirachasmör

  1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa lite då och då. När smöret börjar skumma, doftar nötigt och har blivit gyllenbrun är det brynt. Ta från värmen och rör försiktigt ner TABASCO® Sriracha pepparsås.
TIPS!
Fler tips från Kikkoman!
Kikkoman Smörstekt torsk med svampsås och rostad kål

Fler tips från Kikkoman!

Fler härliga och smakrika recept från Kikkoman hittar du här.

Läs mer