Gör magiskt goda grönsaksspett till grillkvällen! Pensla grönsakerna med brynt smör smaksatt med sriracha och servera med ponzuhummus, en riktig fullträff!
Kikkoman förhöjer smaken i maten på ett sätt som varken salt eller buljong klarar av.
Läs mer
Ingredienser
6 potatisar, kokta
1 gurka (liten)
2 rödlökar
1 fänkål
1 förp hummus (à 275 g)
2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
2 msk gräslök, finskuren
olivolja
Maldon havssalt
Brynt srirachasmör
50 g smör
1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
Gör så här
Dela potatisen.
Skär gurkan i ca 2 cm tjocka skivor och sedan i halvmånar.
Skala, dela och klyfta rödlöken i klyftor, behåll rotfästet så att de håller ihop.
Ansa och klyfta fänkålen.
Trä upp alla grönsaker på spett. Pensla med olivolja och salta runt om.
Grilla grönsaksspetten över direkt glöd tills de är mjuka och har fått fin färg.
Smaksätt hummusen med ponzusåsen.
Lägg upp ponzuhummusen på ett fat. Ringla över lite olivolja. Toppa med de grillade grönsakerna. Pensla på det brynta srirachasmöret, se recept nedan. Garnera med gräslök. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.
Brynt srirachasmör
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Höj värmen och vispa lite då och då. När smöret börjar skumma, doftar nötigt och har blivit gyllenbrun är det brynt. Ta från värmen och rör försiktigt ner TABASCO® Sriracha pepparsås.