Grillade färsbiffar med het coleslaw

12 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 500 g nötfärs (10 %)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 12 körsbärstomater
  • 1 bit gurka
  • 1 knippe rädisa
  • 2-3 msk färsk bladpersilja, hackad

coleslaw:

  • 500 g vitkål
  • 2 morötter
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk mini fraiche (5 %)
  • salt
  • peppar
  • 1-3 droppe tabasco

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvera potatis och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 30-35 minuter.
  3. Hyvla vitkål fint med en osthyvel. Skala och riv morötter på ett rivjärn. Blanda kål med morötter, majonnäs och fraiche. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  4. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till biffar och grilla.
  5. Skär tomat, gurka och rädisor i bitar. Blanda grönsakerna med bladpersilja. Servera biffarna med coleslaw, potatis och sallad.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna

2 maj 2017