I samarbete med ViktVäktarna

Grillade färsbiffar med het coleslaw

4 röster
4
Viktväktarna Grillade nötfärsbiffar med het coleslaw

Grillade biffar med ugnsbakade färskpotatisar, en somrig sallad och en coleslaw med sting. En riktig sommarmåltid helt enkelt.

SmartPoints per portion: 12

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 tsk rapsolja
  • salt & peppar
  • 500 g nötfärs 10%
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 12 cocktailtomater
  • 1 bit gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 2-3 msk hackad bladpersilja

Coleslaw:

  • 500 g vitkål
  • 2 morötter
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk fraiche 5%
  • salt & peppar
  • 1-3 droppar tabasco

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvera potatis och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen ca 30-35 minuter.
  3. Hyvla vitkål fint med en osthyvel. Skala och riv morötter på ett rivjärn. Blanda kål med morötter, majonnäs och fraiche. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
  4. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till biffar och grilla.
  5. Skär tomat, gurka och rädisor i bitar. Blanda grönsakerna med bladpersilja. Servera biffarna med coleslaw, potatis och sallad.
Tips!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett
2 maj 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept