Grillad svartkål med vitlök, fetaost och chiliflakes

Grillad svartkål med vitlök, fetaost och chiliflakes
Foto: TV4
Jessica Ortman
Jessica Ortman

Grillad svartkål med vitlök, fetaost och chiliflakes

8 ingredienser

20 m

Grillad, krispig svartkål med smältande fetaost, lime, chili och vitlök. Underbart gott tillbehör till grillat!

Ingredienser

portioner
  • 200 g svartkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 150-200 g fetaost
  • chiliflakes
  • salt
  • peppar
  • olja
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Hacka svartkålen grovt. Lägg i en eldfast form. Smula över fetaost, hackad vitlök, chiliflakes samt salt och peppar. Häll över lite olja och rör runt i formen.
  2. Dela en lime. Ställ in formen i en varm grill och lägg även limen med köttsidan ner mot gallret. Stäng locket. Öppna då och då och rör runt i formen. När kålen börjar bli krispig och få färg så är det klart. Ta ut formen, pressa över den grillade limen, strö över lite extra chiliflakes om så önskas, servera!