Grillad sockerkaka med myntamarinerade bär

Grillad sockerkaka med myntamarinerade bär
Foto: Köket

Grillad sockerkaka med myntamarinerade bär

7 ingredienser

30 m

Lägg sockerkakan på grillen och servera med sommarbär marinerade med granatäpplebelsamico och mynta. Sommarens godaste efterrätt på grillkvällen!

Ingredienser

portioner4 - 8
  • 0,5 sockerkaka

marinad

  • 4 msk Paul&Thom granatäpplebalsamico
  • 1-2 msk florsocker
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 3 dl jordgubbar
  • 2 färska myntablad

Gör så här

Grillad sockerkaka

  1. Skiva sockerkakan. Hetta upp en grillpanna (eller en grill) och grilla sockerkakan i någon minut på varje sida, tills sockerkakan har börjat få färg.

Marinerade bär

  1. Rör ihop granatäpplebalsamico med florsocker tills sockret löst sig. Smaka av till den sötma som önskas. Dela ner bären och hacka myntan, häll såsen över och rör om. Låt dra i minst 20 minuter.
  2. Servera de marinerade bären tillsammans med den grillade sockerkaka.