Grillad sallad nicoise

koket.se
Grillad sallad nicoise
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grillad sallad nicoise

17 ingredienser

15 m

En underbar variant på den klassiska tonfisksalladen, att grilla romansallad ger rätten extra karaktär.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 romansallad
  • 2 förp tonfisk i olja
  • 250 g miniplommontomater
  • 1 rödlök, i tunna ringar
  • 300 g potatis, kokt varm (gärna små)
  • 3 msk kapris
  • 1 dl kalamataoliver
  • 12 sardellfiléer
  • 4 ägg, nykokta
  • 6 msk olivolja
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • 3 msk färsk bladpersilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att dressingen. Vispa samman 4 msk olivolja med riven vitlök, vinäger, senap, honung. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dela romansalladen i kvartar på längden. Ringla 2 msk olivolja över och salta. Grilla 2 minuter per sida. Lägg sedan på ett stort fat.
  3. Dela potatisarna i mitten och lägg ovanpå salladen. Lägg på tonfisk, tomater, rödlök, kapris och oliver. Häll över dressingen och toppa med ägghalvor och sardeller. Strössla persilja över och
  4. servera genast!