Grillad Ryggbiff och varm tomatsallad med mozzarella

5 röster
30 min
4
Grillad Ryggbiff och varm tomatsallad med mozzarella

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Chicken & Steak.

Chicken and steak krydda Santa Maria

Det här är en festlig och lättlagad rätt. Den härliga kryddblandningen Chicken & Steak ger köttet en underbar smak. Servera ryggbiffen med brynt smör och varm tomatsallad med mozzarella.

30 min
4
4 portioner

Du behöver

Ryggbiff

  • ryggbiff [4 skivor]
  • 4 tsk Santa Maria Chicken & Steak
  • 1 msk olja

Brynt smör

  • 50 g smör
  • 1 msk Santa Maria Chicken & Steak

Tomatsallad

  • 600 g körsbärstomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk Santa Maria Rock Salt
  • 250 g minimozzarella
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Ryggbiff
    Värm olja i en stekpanna eller förbered grillen så den är tillräckligt varm.
  2. Stek eller grilla köttet i ca 2 minuter per sida, tills du är nöjd med hur genomstekt det är.
  3. Krydda med Chicken & Steak. Låt köttet vila en stund innan servering.
  4. Brynt smör
    Lägg smör och Chicken & Steak i en liten kastrull.
  5. Smält smöret på medelvärme under omrörning.
  6. Smöret börjar bli brunt efter 2-3 minuter. Ta då bort det från värmen och fortsätt vispa i 30 sekunder.
  7. Häll det brynta smöret över köttet, som sås, vid servering.
  8. Tomatsallad
    Värm ugnen till 230 grader.
  9. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form.
  10. Häll över olivolja, svartpeppar, lök och salt. Laga i ugnen i ca 3 minuter.
  11. Lägg mozzarella över tomaterna och toppa med färsk basilika.
  12. Servera genast tillsammans med köttet och det brynta smöret.
23 mars 2020