• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad Ryggbiff och varm tomatsallad med mozzarella

Grillad Ryggbiff och varm tomatsallad med mozzarella
Santa Maria logo ny
Santa Maria logo ny

Grillad Ryggbiff och varm tomatsallad med mozzarella

12 steg att laga

12 ingredienser

30 min

Det här är en festlig och lättlagad rätt. Den härliga kryddblandningen Chicken & Steak ger köttet en underbar smak. Servera ryggbiffen med brynt smör och varm tomatsallad med mozzarella.

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Chicken & Steak.

Chicken and steak krydda Santa Maria

Ingredienser

4 portioner

Ryggbiff

  • ryggbiff [4 skivor]
  • 4 tsk Santa Maria Chicken & Steak
  • 1 msk olja

Brynt smör

  • 50 g smör
  • 1 msk Santa Maria Chicken & Steak

Tomatsallad

  • 600 g körsbärstomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk Santa Maria Rock Salt
  • 250 g minimozzarella
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Ryggbiff
    Värm olja i en stekpanna eller förbered grillen så den är tillräckligt varm.
  2. Stek eller grilla köttet i ca 2 minuter per sida, tills du är nöjd med hur genomstekt det är.
  3. Krydda med Chicken & Steak. Låt köttet vila en stund innan servering.
  4. Brynt smör
    Lägg smör och Chicken & Steak i en liten kastrull.
  5. Smält smöret på medelvärme under omrörning.
  6. Smöret börjar bli brunt efter 2-3 minuter. Ta då bort det från värmen och fortsätt vispa i 30 sekunder.
  7. Häll det brynta smöret över köttet, som sås, vid servering.
  8. Tomatsallad
    Värm ugnen till 230 grader.
  9. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form.
  10. Häll över olivolja, svartpeppar, lök och salt. Laga i ugnen i ca 3 minuter.
  11. Lägg mozzarella över tomaterna och toppa med färsk basilika.
  12. Servera genast tillsammans med köttet och det brynta smöret.