Grillad Ryggbiff och varm tomatsallad med mozzarella

Grillad Ryggbiff och varm tomatsallad med mozzarella

12 ingredienser

30 min

Det här är en festlig och lättlagad rätt. Den härliga kryddblandningen Chicken & Steak ger köttet en underbar smak. Servera ryggbiffen med brynt smör och varm tomatsallad med mozzarella.

Chicken and steak krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Chicken & Steak från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Ryggbiff

  • ryggbiff [4 skivor]
  • 4 tsk Santa Maria Chicken & Steak
  • 1 msk olja

Brynt smör

  • 50 g smör
  • 1 msk Santa Maria Chicken & Steak

Tomatsallad

  • 600 g körsbärstomater
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk Santa Maria Rock Salt
  • 250 g minimozzarella
  • 1 tsk Santa Maria Tellicherry Black Pepper
  • 1 kruka basilika

Gör så här

Ryggbiff

  1. Värm olja i en stekpanna eller förbered grillen så den är tillräckligt varm.
  2. Stek eller grilla köttet i ca 2 minuter per sida, tills du är nöjd med hur genomstekt det är.
  3. Krydda med Chicken & Steak. Låt köttet vila en stund innan servering.

Brynt smör

  1. Lägg smör och Chicken & Steak i en liten kastrull.
  2. Smält smöret på medelvärme under omrörning.
  3. Smöret börjar bli brunt efter 2-3 minuter. Ta då bort det från värmen och fortsätt vispa i 30 sekunder.
  4. Häll det brynta smöret över köttet, som sås, vid servering.

Tomatsallad

  1. Värm ugnen till 230 grader.
  2. Halvera tomaterna och lägg i en ugnsfast form.
  3. Häll över olivolja, svartpeppar, lök och salt. Laga i ugnen i ca 3 minuter.
  4. Lägg mozzarella över tomaterna och toppa med färsk basilika.
  5. Servera genast tillsammans med köttet och det brynta smöret.
TIPS!
Kryddtips!
Chicken and steak krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration!

Läs mer