I samarbete med ViktVäktarna

Grillad portobelloburgare med parmesancrème

2 röster
4
Grillad portabelloburgare med parmesancrème
4

Du behöver

  • 4 portabello
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackade örter
  • salt & peppar
  • 1,5 dl crème fraiche 15%
  • 0,5 dl riven parmesan
  • salt & peppar
  • 4 skivor (à 35 g) surdegsbröd
  • sallad
  • tomat
  • rödlök

Gör så här

  1. Ta bort stammen från svamparna. Pensla svamphattarna med olja, pressa över vitlök och strö över örter. Krydda med salt och peppar och lägg på grillen.
  2. Blanda ihop crème fraiche och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller grilla brödet, skiva tomat och lök. Lägg på sallad, tomat, lök och svampen på brödet och toppa med parmesancrème och gärna lite extra örter.
  4. Tips! Det går lika bra att lägga svamphattarna på en plåt och ställa in i ugnen, 250°, ca 10 minuter.
Tips!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad
2 maj 2017

Fler goda recept