Grillad portobelloburgare med parmesancrème

Grillad portobelloburgare med parmesancrème

14

4 steg att laga

14 ingredienser

Har du inte testat burgare med portabello innan är det verkligen ett måste. Vitlökskryddad svamp serverad på surdegsbröd med en parmesancrème, så gott!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww portabelloburgare points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 portabellosvamp
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk blandade örter, hackade
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl lätt crème fraîche 15 %
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • 4 skiva surdegsbröd (à 35 g)
  • sallad
  • tomat
  • rödlök

Gör så här

  1. Ta bort stammen från svamparna. Pensla svamphattarna med olja, pressa över vitlök och strö över örter. Krydda med salt och peppar och lägg på grillen.
  2. Blanda ihop crème fraiche och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller grilla brödet, skiva tomat och lök. Lägg på sallad, tomat, lök och svampen på brödet och toppa med parmesancrème och gärna lite extra örter.
  4. Tips! Det går lika bra att lägga svamphattarna på en plåt och ställa in i ugnen, 250 grader, ca 10 minuter.
TIPS!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad

Fler tips från WW ViktVäktarna