• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad portobelloburgare med parmesancrème

POPULÄRT
Grillad portabelloburgare med parmesancrème
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Grillad portobelloburgare med parmesancrème

4 steg att laga

14 ingredienser

Har du inte testat burgare med portabello innan är det verkligen ett måste. Vitlökskryddad svamp serverad på surdegsbröd med en parmesancrème, så gott!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Ingredienser

  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk blandade örter, hackade
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl lätt crème fraîche 15 %
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • 4 skiva surdegsbröd (à 35 g)
  • sallad
  • tomat
  • rödlök

Gör så här

  1. Ta bort stammen från svamparna. Pensla svamphattarna med olja, pressa över vitlök och strö över örter. Krydda med salt och peppar och lägg på grillen.
  2. Blanda ihop crème fraiche och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller grilla brödet, skiva tomat och lök. Lägg på sallad, tomat, lök och svampen på brödet och toppa med parmesancrème och gärna lite extra örter.
  4. Tips! Det går lika bra att lägga svamphattarna på en plåt och ställa in i ugnen, 250 grader, ca 10 minuter.
Tips!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad

Fler tips från WW ViktVäktarna