I samarbete med WW ViktVäktarna

Grillad portobelloburgare med parmesancrème

6 röster
4

Har du inte testat burgare med portabello innan är det verkligen ett måste. Vitlökskryddad svamp serverad på surdegsbröd med en parmesancrème, så gott!

SmartPoints per portion: 7

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portabello
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackade örter
  • salt & peppar
  • 1,5 dl crème fraiche 15%
  • 0,5 dl riven parmesan
  • salt & peppar
  • 4 skivor (à 35 g) surdegsbröd
  • sallad
  • tomat
  • rödlök

Gör så här

  1. Ta bort stammen från svamparna. Pensla svamphattarna med olja, pressa över vitlök och strö över örter. Krydda med salt och peppar och lägg på grillen.
  2. Blanda ihop crème fraiche och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller grilla brödet, skiva tomat och lök. Lägg på sallad, tomat, lök och svampen på brödet och toppa med parmesancrème och gärna lite extra örter.
  4. Tips! Det går lika bra att lägga svamphattarna på en plåt och ställa in i ugnen, 250 grader, ca 10 minuter.
Tips!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad
2 maj 2017

Laddar fler recept