Grillad portobelloburgare med parmesancrème

14 röster
4
4

Du behöver

  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 msk blandade örter, hackade
  • salt
  • peppar
  • 1,5 dl lätt crème fraîche 15 %
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • 4 skiva surdegsbröd (à 35 g)
  • sallad
  • tomat
  • rödlök

Gör så här

  1. Ta bort stammen från svamparna. Pensla svamphattarna med olja, pressa över vitlök och strö över örter. Krydda med salt och peppar och lägg på grillen.
  2. Blanda ihop crème fraiche och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta eller grilla brödet, skiva tomat och lök. Lägg på sallad, tomat, lök och svampen på brödet och toppa med parmesancrème och gärna lite extra örter.
  4. Tips! Det går lika bra att lägga svamphattarna på en plåt och ställa in i ugnen, 250 grader, ca 10 minuter.
Tips!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad

Fler tips från WW ViktVäktarna

2 maj 2017