Grillad makrill - chaoton

4 röster

Helgrillad makrill som fylls med örtsmör, thaibasilika och lime.

Visa mer

Du behöver

  • 1 hel makrill
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 msk mynta, hackad
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 tsk limeblad, hackade
  • 1 äggula
  • 1 msk panko
  • 1 lime, i skivor
  • några kvistar thaibasilika

Gör så här

  1. Vispa ihop smöret med övriga ingredienser (utom fisk, limeskivor och thaibasilika).
  2. Lägg limeskivor längs mot den ena sidan av fisken, fyll därefter med smöret, thaibasilikakvistarna och knyt sedan igen fisken med hjälp av bindgarn.
  3. Grilla fisken i ca 3 minuter på varje sida på medelhög grillvärme.
2 juli 2016
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept