I samarbete med ViktVäktarna

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm

Kyckling marinerad i lime, chili och vitlök som läggs på grillen och serveras med ugnsbakad sötpotatis och en örtig fetaostsås.

SmartPoints per portion: 11​

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

2 maj 2017
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 lime
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • 600 g sötpotatis
  • 0,5 msk olivolja
  • sallad

Fetaostkräm:

  • 2 dl gräddfil
  • 75 g fetaost 25%
  • 2 msk hackad basilika
  • 0,5 msk hackad timjan
  • 0,5 msk hackad oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en påse. Riv ner skal och pressa ner saften från lime. Finhacka chili och lägg i. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och låt marinera i minst 20 minuter.
  3. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en annan påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Häll gräddfil i en skål och smula ner fetaost. Blanda ner örter och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla kycklingen och skiva upp. Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad.
  6. Tips! Vill du få ner SmartPointsvärdet lite kan du ta salladsost istället, då kan du dra bort 1 SmartPoints per portion.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna