• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm
Viktväktarna logo
Viktväktarna logo

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm

6 steg att laga

14 ingredienser

Kyckling marinerad i lime, chili och vitlök som läggs på grillen och serveras med ugnsbakad sötpotatis och en örtig fetaostsås.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww grillad limekyckling points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 limefrukter
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 600 g sötpotatis
  • 0,5 msk olivolja
  • sallad

Fetaostkräm

  • 2 dl gräddfil
  • 75 g fetaost (25 %)
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 0,5 msk färsk timjan, hackad
  • 0,5 msk färsk oregano, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en påse. Riv ner skal och pressa ner saften från lime. Finhacka chili och lägg i. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och låt marinera i minst 20 minuter.
  3. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en annan påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Häll gräddfil i en skål och smula ner fetaost. Blanda ner örter och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla kycklingen och skiva upp. Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad.
  6. Tips! Vill du få ner SmartPointsvärdet lite kan du ta salladsost istället.
TIPS!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad

Fler tips från WW ViktVäktarna