I samarbete med WW ViktVäktarna

Grillad limekyckling med rostad sötpotatis och fetaostkräm

13 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 limefrukter
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 600 g sötpotatis
  • 0,5 msk olivolja
  • sallad

Fetaostkräm

  • 2 dl gräddfil
  • 75 g fetaost (25 %)
  • 2 msk färsk basilika, hackad
  • 0,5 msk färsk timjan, hackad
  • 0,5 msk färsk oregano, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en påse. Riv ner skal och pressa ner saften från lime. Finhacka chili och lägg i. Pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda runt och låt marinera i minst 20 minuter.
  3. Skala och skär sötpotatis i bitar. Lägg i en annan påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en plåt. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Häll gräddfil i en skål och smula ner fetaost. Blanda ner örter och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla kycklingen och skiva upp. Servera med sötpotatis, fetaostkräm och sallad.
  6. Tips! Vill du få ner SmartPointsvärdet lite kan du ta salladsost istället.
Tips!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...