Grillad laxfjäril med lime- och koriandersmör

Grillad laxfjäril med lime- och koriandersmör
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad laxfjäril med lime- och koriandersmör

9 ingredienser

Laga ett välsmakande kryddsmör som du kan ha på lut i frysen. Då trollar du snabbt fram en läcker måltid med hjälp av laxfjärilar och nykokt potatis eller jasminris.

Ingredienser

portioner
  • 600 g laxfilé med skinn
  • salt
  • vitpeppar

Lime- och koriandersmör:

  • 150 g smör
  • 1,5 dl färsk koriander, finhackad
  • 2 limefrukter

Till servering:

  • 1 limefrukt
  • potatis, kokt (eller jasminris)
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Tvätta limefrukterna noga, skär loss skalet och strimla det. Pressa ut saften. Hacka koriandern fint. Blanda samman smör, limeskal, limesaft och koriander. Det går även bra att mixa smöret.
  2. Gör en rulle av smöret och linda in den i plastfolie eller spritsa smöret på smörpapper. Lägg det i frysen för att stelna.
  3. Skär laxfilén i fyra bitar. Skär en skåra ner till skinnet i mitten på varje bit. Vik ut laxen så att den bildar en fjärilskotlett. Grilla laxfjärilarna i het grillpanna och krydda med salt och peppar. Dekorera med limeklyftor och slätbladig persilja.