Grillad kycklingsteak tryffel med klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm

Grillad kycklingsteak tryffel med klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm
Foto: Kronfågel

Grillad kycklingsteak tryffel med klyftpotatis, tomatsalsa och myntakräm

22 ingredienser

45 m

Testa att byta entrecote mot kyckling nästa grillkväll! Den här rätten har alla delar av smakpaletten representerade - kyckling, mynta, tomat, tryffel. Lägg kycklingsteaken på grillen och förbered dig på en underbart god rätt som går snabbt och lätt.

Kronfågel kycklingsteak med tryffel produkt

Kronfågel BBQ KycklingSteak  med Tryffel

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kronfågel bbq KycklingSteak Tryffel
  • 3 bakpotatisar
  • 2 sötpotatisar (små)
  • olivolja
  • salt
  • 2 dl parmesanost, riven

Tomatsalsa

  • 4 tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad ingefära (mald)
  • 0,5 grön chilifrukt, finhackad
  • 3 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 msk limefrukt, saften
  • salt
  • olivolja

Myntakräm

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl crème fraîche
  • 150 g fetaost (går att utesluta)
  • 2 dl färsk mynta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Potatis

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Borsta och tvätta potatis och sötpotatais väl. Skär i grova klyftor. Lägg klyftorna med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Pensla potatisarna med olja. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med salt och färsk riven parmesanost.

Tomatsalsa

  1. Riv tomater på den grova sidan av rivjärnet eller hacka dem fint. Skala och riv vitlök. Lägg tomat och vitlök i en skål. Tillsätt paprikapulver, ingefära, grön chili och persilja. Salta. Ringla över olivolja och limejuice. Blanda ihop ingredienserna.

Kycklingsteak

  1. Börja grilla KycklingSteak på skinnsidan på medelhög värme så den blir krispig i skinnet. Vänd och grilla på köttsidan till en kärntemperatur på 70 grader.

Myntakräm

  1. Blanda yoghurt, crème fraiche och smulad fetaost. Smaka av med salt. Hacka mynta och rör ner. Ringla över olivolja och toppa med peppar.