Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås

Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås
Foto: Arvid Nordquist

Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås

18 ingredienser

40 m

Den här rätten med grillad kyckling, en frisk melonsallad och en krämig yoghurtsås har allt för att middagen ska bli riktigt lyckad!

Tips! Gör gärna en större sats rub och förvara på burk för framtiden. Du kan även lätt addera någon mer krydda efter smak.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklinglårfilé

Rub

  • 2 msk colman's senapspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk Maldon havssalt

Mellonsallad

  • 650 g vattenmelon
  • 0,5 rödlök
  • 100 g chèvreost
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 0,5 limefrukt, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • TABASCO® Original pepparsås (efter smak)
  • Maldon havssalt
  • svartpeppar, mortlad

Yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1,5 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • nachochips

Gör så här

  1. Tänd grillen.

Rub

  1. Blanda ihop ingredienserna till rubben.
  2. Strö rubben på kycklingen och klappa in kryddorna ordentligt.
  3. Grilla kycklingen på båda sidor.

Melonsallad

  1. Skär bort skalet och skär melonköttet i bitar. Skala och strimla löken. Smula osten. Blanda ihop och tillsätt mynta, limeskal, limesaft, olja och några stänk TABASCO® Original pepparsås. Krydda med havssalt och mortlad svartpeppar.

Yoghurtsås

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.
  2. Servera kycklingen med melonsallad, yoghurtsås och nachochips.