Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås

Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås
Foto: Arvid Nordquist

Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås

0

7 steg att laga

18 ingredienser

40 m

Den här rätten med grillad kyckling, en frisk melonsallad och en krämig yoghurtsås har allt för att middagen ska bli riktigt lyckad!

Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa

Lyft smaken med Colman´s senapspulver.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé

Rub

  • 2 msk colman's senapspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk Maldon havssalt

Mellonsallad

  • 650 g vattenmelon
  • 0,5 rödlök
  • 100 g chèvreost
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 0,5 limefrukt, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • TABASCO® Original pepparsås (efter smak)
  • Maldon havssalt
  • svartpeppar, mortlad

Yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1,5 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • nachochips

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Rub
    Blanda ihop ingredienserna till rubben.
  3. Strö rubben på kycklingen och klappa in kryddorna ordentligt.
  4. Grilla kycklingen på båda sidor.
  5. Melonsallad
    Skär bort skalet och skär melonköttet i bitar. Skala och strimla löken. Smula osten. Blanda ihop och tillsätt mynta, limeskal, limesaft, olja och några stänk TABASCO® Original pepparsås. Krydda med havssalt och mortlad svartpeppar.
  6. Yoghurtsås
    Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med melonsallad, yoghurtsås och nachochips.