Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås

0 röster
40 m
4
Grillad kycklinglårfilé med melonsallad och yoghurtsås
Foto: Arvid Nordquist
Sponsrat innehåll:

Ta fram det bästa och lyft smaken med Colman´s senapspulver.

Colman’s_produktbild_01

Den här rätten med grillad kyckling, en frisk melonsallad och en krämig yoghurtsås har allt för att middagen ska bli riktigt lyckad!

Tips! Gör gärna en större sats rub och förvara på burk för framtiden. Du kan även lätt addera någon mer krydda efter smak.

Så väljer du rätt kött i köttdisken
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé

Rub

  • 2 msk colman's senapspulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk Maldon havssalt

Mellonsallad

  • 650 g vattenmelon
  • 0,5 rödlök
  • 100 g chèvreost
  • 2 msk färsk mynta, hackad
  • 0,5 limefrukt, saft och skal
  • 2 msk olivolja
  • TABASCO® Original pepparsås (efter smak)
  • Maldon havssalt
  • svartpeppar, mortlad

Yoghurtsås

  • 2 dl matyoghurt
  • 1,5 msk TABASCO® Grön pepparsås
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • nachochips

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Rub
    Blanda ihop ingredienserna till rubben.
  3. Strö rubben på kycklingen och klappa in kryddorna ordentligt.
  4. Grilla kycklingen på båda sidor.
  5. Melonsallad
    Skär bort skalet och skär melonköttet i bitar. Skala och strimla löken. Smula osten. Blanda ihop och tillsätt mynta, limeskal, limesaft, olja och några stänk TABASCO® Original pepparsås. Krydda med havssalt och mortlad svartpeppar.
  6. Yoghurtsås
    Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med melonsallad, yoghurtsås och nachochips.
3 mars 2020