I samarbete med Kronfågel

Grillad kycklingfilé och färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost

6 röster
45 m
4
Grillad kycklingfilé och färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost
Foto: Kronfågel

En annorlunda och supergod version av klassisk grillad kyckling med potatissallad. För lite extra hetta i dressingen kan du hacka ner chili efter smak. Lite hummus på sidan gör rätten komplett!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp Kronfågel bbq Minutfilé Pepper

Potatissallad

  • 500 g färskpotatis
  • salt
  • smör, smält
  • 500 g zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g bladspenat eller babyspenat
  • 2 dl cashewnötter
  • 4 dl mango, tärnad
  • 150 g fetaost

dressing

  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 3 msk mynta, strimlad
  • 1 lime, rivet skal och juice
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung flytande
  • salt

Till servering

  • gräslök
  • mynta
  • hummus
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Ställ kallt.
  2. Borsta och skölj potatisen. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda potatisen med smält smör. Grilla potatisen krispig på grillen.
  3. Skär zucchini i tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Salta och peppra. Grilla ca 5 minuter på varje sida.
  4. Lägg spenat på ett fat. Fördela zucchinin och potatisen ovanpå. Toppa salladen med nötter, mango samt smula över osten. Ringla över dressing. Toppa med gräslök och mynta.
  5. Grilla kycklingen först på direkt värme så den får färg. Lägg sedan över på indirekt värme. Grilla till en kärntemperatur på 70 grader.
3 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...