Grillad kycklingfilé och färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost

Grillad kycklingfilé och färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost
Foto: Kronfågel

Grillad kycklingfilé och färskpotatissallad med zucchini, mango och fetaost

21 ingredienser

45 m

En annorlunda och supergod version av klassisk grillad kyckling med potatissallad. För lite extra hetta i dressingen kan du hacka ner chili efter smak. Lite hummus på sidan gör rätten komplett!

Minutfilé BB pepper produkt

Kronfågel minutfilé BBQ pepper

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kronfågel Minutfilé BBQ Pepper

Potatissallad

  • 500 g färskpotatis
  • salt
  • smör, smält
  • 500 g zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g bladspenat
  • 2 dl cashewnötter
  • 4 dl mango, tärnad
  • 150 g fetaost

dressing

  • 1 röd chilifrukt, hackad
  • 3 msk färsk mynta, strimlad
  • 1 limefrukt, rivet skal och juice
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Till servering

  • gräslök
  • mynta
  • hummus

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Ställ kallt.
  2. Borsta och skölj potatisen. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda potatisen med smält smör. Grilla potatisen krispig på grillen.
  3. Skär zucchini i tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Salta och peppra. Grilla ca 5 minuter på varje sida.
  4. Lägg spenat på ett fat. Fördela zucchinin och potatisen ovanpå. Toppa salladen med nötter, mango samt smula över osten. Ringla över dressing. Toppa med gräslök och mynta.
  5. Grilla kycklingen först på direkt värme så den får färg. Lägg sedan över på indirekt värme. Grilla till en kärntemperatur på 70 grader.