Grillad kycklingfilé med honungsrostade morötter

Grillad kycklingfilé med honungsrostade morötter
Foto: Kronfågel

Grillad kycklingfilé med honungsrostade morötter

10 ingredienser

35 m

Grillad kyckling kryddad med paprika och chipolte. Serveras med honungsrostade morötter och hummus. En enkel och riktigt god rätt till sommarens alla grillkvällar.

Kronfågel delade filéer Paprika chipotle

Kronfågel delad kycklingfilé BBQ Paprika & chili \- Den bästa svenska grillsommaren!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Kronfågel delad kycklingfilé BBQ Paprika & chipotle
  • 1-2 dl hummus

Honungsrostade morötter

  • 1 kg morot
  • 3 klyftor vitlök (med skal)
  • 1 citron
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • 1-2 msk flytande honung
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk blandade örter, hackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala morötterna om det behövs, annars skölj av och låt blasten vara kvar. Dela citronen.
  3. Lägg morötter och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugn i 15 minuter.
  4. Lägg citronhalvorna med snittytorna ner på plåten. Rosta ytterligare 10 minuter. Ta ut plåten.
  5. Ringla honung över morötterna. Sätt in i ytterligare 5 minuter. Toppa med sesamfrön och örter.
  6. Grilla kycklingfiléerna på hög värme ca 5 minuter på varje sida eller tills kärntemperaturen är 70 grader.
  7. Pressa citronsaft över morötterna precis innan servering.
  8. Servera med hummus.