I samarbete med Kronfågel

Grillad kycklingfilé med honungsrostade morötter

4 röster
35 m
4
Grillad kycklingfilé med honungsrostade morötter
Foto: Kronfågel

Kronfågel delad kycklingfilé BBQ Paprika & chili

- Den bästa svenska grillsommaren!

Kronfågel delade filéer Paprika chipotle

Grillad kyckling kryddad med paprika och chipolte. Serveras med honungsrostade morötter och hummus. En enkel och riktigt god rätt till sommarens alla grillkvällar.

Visa mer
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp Kronfågel delad kycklingfilé BBQ Paprika & chipotle
  • 1-2 dl hummus

Honungsrostade morötter

  • 1 kg morötter
  • 3 klyftor vitlök, med skal
  • 1 citron
  • olivolja, till pensling
  • salt
  • 1-2 msk honung flytande
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk örter, hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala morötterna om det behövs, annars skölj av och låt blasten vara kvar. Dela citronen.
  3. Lägg morötter och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugn i 15 minuter.
  4. Lägg citronhalvorna med snittytorna ner på plåten. Rosta ytterligare 10 minuter. Ta ut plåten.
  5. Ringla honung över morötterna. Sätt in i ytterligare 5 minuter. Toppa med sesamfrön och örter.
  6. Grilla kycklingfiléerna på hög värme ca 5 minuter på varje sida eller tills kärntemperaturen är 70 grader.
  7. Pressa citronsaft över morötterna precis innan servering.
  8. Servera med hummus.
3 maj 2019

Laddar fler recept...