Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker och ramslöksdressing

Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker och ramslöksdressing

14

4 steg att laga

16 ingredienser

Ramslöksdressingen är verkligen stjärnan i denna rätt. En pesto på ramslök, parmesan, pinjenötter och citron blandas med matyoghurt, såå gott till grillat!

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww grillad kyckling ramslöksdressing

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 förp marinad
  • 300 g potatis
  • 1 butternutpumpa
  • 3 morötter
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • sallad

Ramslöksdressing

  • 100 g färsk ramslök
  • 0,75 dl parmesanost, riven
  • 30 g pinjenötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt
  • citron
  • 1 dl matyoghurt (8 %)

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i marinad. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa ramslök, parmesan, pinjenötter och olja till en pesto. Smaka av med flingsalt och rivet citronskal. Spä ev med en skvätt vatten. Blanda peston med yoghurt och låt stå kallt till servering. Klyfta potatis. Skala och dela pumpa och morötter i bitar. Lägg i en påse och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl och häll ut på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Grilla kycklingen och servera med ugnsrostade grönsaker, ramslöksdressing och sallad.
  4. Tips! Får du inte tag på ramslök? Gör peston på basilika, persilja eller annan god ört.
TIPS!
ViktVäktarna Grillad kotlett med grönsaksspett

Fler tips från WW ViktVäktarna