I samarbete med ViktVäktarna

Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker och ramslöksdressing

Grillad kyckling med ugnsrostade grönsaker och ramslöksdressing

Ramslöksdressingen är verkligen stjärnan i denna rätt. En pesto på ramslök, parmesan, pinjenötter och citron blandas med matyoghurt, såå gott till grillat!

SmartPoints per portion: 9

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna här!


2 maj 2017
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 påse marinad
  • 300 g potatis
  • 1 butternutpumpa
  • 3 morötter
  • 2 tsk rapsolja
  • salt & peppar
  • sallad

Ramslöksdressing:

  • 100 g färsk ramslök
  • 0,75 dl riven parmesan
  • 30 g pinjenötter
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • flingsalt
  • citron
  • 1 dl matlagningsyoghurt 8%

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i marinad. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa ramslök, parmesan, pinjenötter och olja till en pesto. Smaka av med flingsalt och rivet citronskal. Spä ev med en skvätt vatten. Blanda peston med yoghurt och låt stå kallt till servering. Klyfta potatis. Skala och dela pumpa och morötter i bitar. Lägg i en påse och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl och häll ut på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Grilla kycklingen och servera med ugnsrostade grönsaker, ramslöksdressing och sallad.
  4. Tips! Får du inte tag på ramslök? Gör peston på basilika, persilja eller annan god ört.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna