Grillad kyckling med sriracha och bakad blomkål

Grillad kyckling med sriracha och bakad blomkål
Foto: Kronfågel

Grillad kyckling med sriracha och bakad blomkål

11 ingredienser

60 m

Här samsas mild och nötig ugnsbakad blomkål med heta lårfiléer från grillen på samma tallrik. Servera gärna med en god auberginröra - så har du en perfekt rätt för både vardag och fest!

Tips! Här hittar du recept på aubergineröra >>

Kronfågel Lårfilé sriracha produkt

Kronfågel lårfilé BBQ sriracha \- Den bästa svenska grillsommaren!

Ingredienser

portioner
  • 800 g blomkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl rostade solrosfrön
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade och grovt hackade

Till servering

  • 1 förp Kronfågel lårfilé BBQ sriracha
  • färsk gräslök, hackad
  • aubergineröra

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen. Lägg det hela blomkålshuvudet på en plåt med bakplåtspapper och salta.
  3. Lägg smör i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 minut. Smöra in blomkålshuvudet med en 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader grill. Blanda resten av smöret med parmesanost och gnid in blomkålen. Rosta längst ned i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut blomkålen ur ugnen när den är gyllenbrun, strö över solroskärnorna och hasselnötter. Toppa med gräslök.
  5. Grilla lårfiléerna på direkt värme så de får fin färg. Grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70 grader.