I samarbete med Kronfågel

Grillad kyckling med sriracha och bakad blomkål

1 röst
60 m
4
Grillad kyckling med sriracha och bakad blomkål
Foto: Kronfågel

Här samsas mild och nötig ugnsbakad blomkål med heta lårfiléer från grillen på samma tallrik. Servera gärna med en god auberginröra - så har du en perfekt rätt för både vardag och fest!

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g blomkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk paprikapulver
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 0,5 dl rostade solroskärnor
  • 0,5 dl rostade hasselnötter, grovt hackade

Till servering

  • gräslök, hackad
  • aubergineröra
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ansa blomkålen, men ta inte bort blomkålsbladen. Lägg det hela blomkålshuvudet på en plåt med bakplåtspapper och salta.
  3. Lägg smör i en bunke tillsammans med paprikapulver och vitlök. Vispa upp med en elvisp i ca 1 minut. Smöra in blomkålshuvudet med en 1/3 av vitlökssmöret och baka i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader grill. Blanda resten av smöret med parmesanost och gnid in blomkålen. Rosta längst ned i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut blomkålen ur ugnen när den är gyllenbrun, strö över solroskärnorna och hasselnötter. Toppa med gräslök.
  5. Grilla lårfiléerna på direkt värme så de får fin färg. Grilla sedan färdigt på indirekt värmen till en kärntemperatur på 70 grader.
3 maj 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...