I samarbete med ViktVäktarna

Grillad kyckling med pasta och paprikapesto

10 röster
4
Grillad kyckling med pasta och paprikapesto

En ljuvlig pesto gjord på grillad paprika, rostade solrosfrön, vitlök och parmesan sätter smaken på denna pasta, serveras till grillad kyckling.

SmartPoints per portion: 11

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 påse marinad
  • 250 g pasta
  • blandad sallad

Paprikapesto:

  • 1 stor röd paprika
  • 1 dl solrosfrön
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 g riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg kyckling i marinad.
  2. Halvera paprika och ta ut kärnhuset. Grilla i ugn, med skalet uppåt, till det blivit svart. Skölj hastigt i kallt vatten och dra av skalet.
  3. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Mixa paprika med pressad vitlök, solrosfrön, olja, vinäger och parmesan till en grov pesto.
  4. Koka pasta och blanda med paprikapeston. Spä eventuellt peston med lite av pastavattnet.
  5. Grilla kycklingen. Servera till pastan med paprikapesto och sallad.
  6. Tips! Gillar du hetta är det gott att tillsätta lite chili i peston.
Tips!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad
2 maj 2017

Fler goda recept