I samarbete med ViktVäktarna

Grillad kyckling med pasta och paprikapesto

Grillad kyckling med pasta och paprikapesto
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 påse marinad
  • 250 g pasta
  • blandad sallad

Paprikapesto:

  • 1 stor röd paprika
  • 1 dl solrosfrön
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 30 g riven parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Lägg kyckling i marinad.
  2. Halvera paprika och ta ut kärnhuset. Grilla i ugn, med skalet uppåt, till det blivit svart. Skölj hastigt i kallt vatten och dra av skalet.
  3. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna. Mixa paprika med pressad vitlök, solrosfrön, olja, vinäger och parmesan till en grov pesto.
  4. Koka pasta och blanda med paprikapeston. Spä eventuellt peston med lite av pastavattnet.
  5. Grilla kycklingen. Servera till pastan med paprikapesto och sallad.
  6. Tips! Gillar du hetta är det gott att tillsätta lite chili i peston.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna