I samarbete med ViktVäktarna

Grillad kotlett med krispig potatissallad

ViktVäktarna Grillad kotlett med krispig potatissallad
Foto: ViktVäktarna

Den här krämiga potatissalladen med krispiga och syrliga äpplen passar utmärkt till grillat. Förbered den gärna en stund innan, men spara då lite av fraicheröran att blanda i strax innan servering då potatisen drar åt sig av den.

SmartPoints per portion: 9

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här!

2 maj 2017
4

Du behöver

  • 600 g kotlett
  • 1 påse marinad

Potatissallad:

  • 500 g potatis
  • 3 gröna äpple, t ex Granny Smith
  • 0,5 purjolök
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 0,75 dl lättmajonnäs
  • 1 tsk socker
  • 1-2 msk senap
  • salt & peppar
  • sallad
  • sockerärter

Gör så här

  1. Lägg köttet i marinad.
  2. Tärna och koka potatisen, låt svalna.
  3. Skala och tärna äpple och strimla purjolök, lägg tillsammans med potatis i en skål.
  4. Blanda ihop fraiche, majonnäs, socker och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i skålen med potatis, äpple och purjolök.
  5. Grilla köttet och servera med potatissallad, sallad och sockerärter.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna