I samarbete med WW ViktVäktarna

Grillad kotlett med krispig potatissallad

9 röster
4

Den här krämiga potatissalladen med krispiga och syrliga äpplen passar utmärkt till grillat. Förbered den gärna en stund innan, men spara då lite av fraicheröran att blanda i strax innan servering då potatisen drar åt sig av den.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kotlett
  • 1 förp marinad

Potatissallad:

  • 500 g potatis
  • 3 gröna äpplen (t ex Granny Smith)
  • 0,5 purjolök
  • 1,5 dl mini fraiche (5 %)
  • 0,75 dl lättmajonnäs
  • 1 tsk strösocker
  • 1-2 msk senap
  • salt
  • peppar
  • sallad
  • sockerärtor
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg köttet i marinad.
  2. Tärna och koka potatisen, låt svalna.
  3. Skala och tärna äpple och strimla purjolök, lägg tillsammans med potatis i en skål.
  4. Blanda ihop fraiche, majonnäs, socker och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner i skålen med potatis, äpple och purjolök.
  5. Grilla köttet och servera med potatissallad, sallad och sockerärter.
Tips!
ViktVäktarna Grillad ryggbiff med nudelsallad

Fler tips från WW ViktVäktarna

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...