Grillad havskräfta med fänkål och äpple

Grillad havskräfta med fänkål och äpple
Foto: TV4

Grillad havskräfta med fänkål och äpple

Av: Anton Bjuhr, Jacob Holmström

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

30 min + frysning

Lyxig förrätt med grillad havskräfta med serverad som en taco med majonnäs, äpple och fänkål.

Ingredienser

portioner
  • 4 råa havskräftor
  • havssalt
  • 1 äpple, gärna Ingrid Marie eller annat svenskt äpple
  • 1 fänkål

Pannkaka

  • 30 g strösocker
  • 90 g äggvita
  • 75 g smör, smält
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl havskräftfond (eller vatten)

Havskräftskräm

  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk havskräftsfond, hårt reducerad

Gör så här

Pannkaka

  1. Vispa ihop allt, utom vatten och havskräftfond. När smeten är slät tillsätt vattnet och fonden. Stek i panna till önskad storlek.

Havskräftskräm

  1. Blanda ihop majonnäs med fond.

Servering

  1. Frys havskräftorna i några timmar så blir det lättare att skala dem. Rensa havskräftstjärten och lägg den i en panna. Grilla havskräftan med en gasolbrännare på en sida.
  2. Skär äpple och fänkål i tunna skivor och lägg tillsammans med kräftan och majonnäsen på en pannkaka. Ät som en taco.