Grillad havsabborre

Grillad havsabborre
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad havsabborre

13 ingredienser

Havsabborre kan du köpa antingen som kotletter eller som filéer. Här har vi använt den senare varianten.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar havsabborrefilé (à 150 g)
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt
  • vitpeppar

Citronsmör:

  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 citron
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • malen svartpeppar

Till servering:

  • salladsmix

Gör så här

  1. Citronsmör: Rör smöret mjukt. Riv ner det yttersta gula skalet på citronen och pressa i en tsk saft. Blanda ner persilja, vitlök, salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Pensla fisken med olja. Krydda med koriander, oregano, salt och peppar.
  3. Grilla först 1 minut med skinnsidan ner. Vänd och grilla ytterligare 3 minuter på köttsidan. Servera fisken nygrillad på sallatsbädd med citronsmöret till.