Grillad halloumi på salladsbädd

Grillad halloumi på salladsbädd
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillad halloumi på salladsbädd

8 ingredienser

Detta är en fräsch sallad i mellandagarna när man ätit för mycket julmat. Det är även ett bra alternativ som förrätt till nyårsmiddagen.

Ingredienser

portioner
  • 2 halloumiostar
  • gröna blad (t ex rucola, frisée och vattenkrasse)
  • 1 endive
  • 1 röd paprika
  • 1 citron
  • olivolja, balsamvinäger
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär osten i skivor och grilla den i 1 minut på varje sida. Grilla antingen på utegrill eller i grillpanna. Panera annars den skivade halloumin i lite vetemjöl och stek den i stekpanna.
  2. Lägg osten varm på en bädd av sallat. Garnera med endiveblad, strimlad paprika och citronklyfta.
  3. Droppa olja och vinäger över sallatsbladen. Krydda med nymalen svartpeppar.