Grillad gemsallad med ört- och tomatpesto

6 små portioner

Maya Samuelssons dryckestips

Ata Rangi Crimson Pinot Noir 2014
Nya Zeeland
Nr: 6328

23 juni 2017
6 små portioner

Du behöver

  • 3 huvuden gemsallad
  • olivolja
  • salt och svartpeppar

Tomat- och örtpesto

  • 1 knippe blandade örter
  • 250 g blandade tomater
  • 50 g finriven parmesan
  • 25 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • citronsaft
  • salt och svartpeppar

Till garnering

  • rostade pinjenötter
  • finrivet citronskal

Gör så här

  1. Dela salladshuvudena. Ringla på lite olivolja, salta och peppra.
  2. Grilla salladen runt om tills den mjuknat lite. Servera med örtpesto.
  3. Pesto
    Mixa eller hacka och riv alla ingredienser (utom tomaterna), blanda och smaka av. Tärna tomaterna och rör ner peston. Garnera med lite rostade pinjenötter och finrivet citronskal.
Kommentera receptet

Fler goda recept