Grillad fläskkarré med gurksallad och dragonkräm

koket.se
Grillad fläskkarré med gurksallad och dragonkräm
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Grillad fläskkarré med gurksallad och dragonkräm

21 ingredienser

30 min

En riktigt god och spännande rätt att lägga på grillen. Helgrillade gurkor och fläskkarré som får extra smak med hjälp av lite vinäger och socker - supergott!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkarré
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Dragonkräm

  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk dragon, plockad
  • 1 kruka färsk gräslök, skuren
  • 0,5 citron, skalet
  • salt
  • svartpeppar

Gurksallad

  • 12 delikatessgurkor (små)
  • 10 rädisor, klyftade
  • 100 g fetaost
  • 50 g babyspenat
  • 0,5 citron, skalet
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Garnering

  • 1 kruka färsk dragon

Gör så här

  1. Mixa ihop majonnäs med örter och citronzest, salt och peppar. Smaka av och häll upp på spritspåse.
  2. Blanda smulad fetaost med rädisor och spenat. Smaka ev. av med mer salt och rivet citronzest.
  3. Gnid in gurkorna med salt, peppar och olivolja. Grilla hårt runt omkring så de får ordentligt med färg.
 Dela på längden och blanda med salladen.
  4. Blanda köttet med socker, rödvinsvinäger, salt, peppar och olivolja. Grilla ett par minuter på hög värme på båda sidorna.
  5. Servera köttet med gurksalladen och dragonmajonnäsen!