Grillad fläskfilé med senapsdressad potatissallad

Grillad fläskfilé med senapsdressad potatissallad

21 ingredienser

60 min

Marinerad och grillad fläskfilé gör alltid succé på grillkvällen. Servera med en fräsch potatissallad med senapsvinägrett, örter och hasselnötter i brynt smör.

Tips från Briska!
Briska Päron Alkoholfri 0,5%

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Päron Alkoholfri 0,5%.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Fläskfilé

  • ca 600 g fläskfilé
  • 2 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 tsk sriracha
  • 0,5 kruka färsk persilja, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Potatissallad

  • 600 g delikatesspotatis
  • 250 g rädisa
  • 1 rödlök
  • 0,5 kruka persilja
  • 1 kruka dill
  • 0,5 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 25 g smör

Vinägrett

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden och låt fläskfilén marineras i 2-3 timmar, eller längre.

Potatissallad

  1. Koka potatisen, häll av och låt svalna något. Dela potatisen eller låt vara hel om de är små potatisar.
  2. Skär rädisorna i klyftor, skriva löken tunt och hacka örterna. Blanda allting tillsammans med potatisen i en serveringskål eller fat.
  3. Bryn smöret i en kastrull och tillsätt hasselnötterna mot slutet.
  4. Blanda samman alla ingredienser till vinägrett och häll över potatissalladen. Toppa med det brynta smöret och hasselnötterna.

Servering

  1. Grilla fläskfilén på grillen, stäng locket och vänd den med jämna mellanrum så alla sidor grillas och får fin färg. Använd en termometer och grilla till en innertemperatur på 65-70 grader.
  2. Ta av köttet från grillen och låt vila några minuter, skiva sedan upp och servera tillsammans med potatissalladen och Briska Alkoholfri Päron 0,5%.
TIPS!
Fler tips!
Briska Grillade kycklingspett med melonsallad och citronsås

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer