Marinerad och grillad fläskfilé gör alltid succé på grillkvällen. Servera med en fräsch potatissallad med senapsvinägrett, örter och hasselnötter i brynt smör.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden och låt fläskfilén marineras i 2-3 timmar, eller längre.
Potatissallad
Koka potatisen, häll av och låt svalna något. Dela potatisen eller låt vara hel om de är små potatisar.
Skär rädisorna i klyftor, skriva löken tunt och hacka örterna. Blanda allting tillsammans med potatisen i en serveringskål eller fat.
Bryn smöret i en kastrull och tillsätt hasselnötterna mot slutet.
Blanda samman alla ingredienser till vinägrett och häll över potatissalladen. Toppa med det brynta smöret och hasselnötterna.
Servering
Grilla fläskfilén på grillen, stäng locket och vänd den med jämna mellanrum så alla sidor grillas och får fin färg. Använd en termometer och grilla till en innertemperatur på 65-70 grader.
Ta av köttet från grillen och låt vila några minuter, skiva sedan upp och servera tillsammans med potatissalladen och Briska Alkoholfri Päron 0,5%.